وبلاگ درس متون و انقلاب اسلامی

وبلاگ برای ارائه مطالب دروس انقلاب اسلامی و متون

وبلاگ درس متون و انقلاب اسلامی

وبلاگ برای ارائه مطالب دروس انقلاب اسلامی و متون

۱۴ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

فضیلت های اخلاقی حجاب

| يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۶ ق.ظ | ۲ نظر


به تجربه , دیده شده که دختران ناآگاه و ضعیف النفس بیشتر به خودآرایی و خودنمایی می پردازند و سعی دارند که ظاهری دلفریب از خود نشان دهند و از توجه به شخصیت واقعی و باطنی خود و کمالات روحی غفلت ورزند .

غفلت از یاد خدا و ورود به گناه کم کم زمینه را برای انحطاط و ابتذال آنها فراهم می سازد .

حـجـاب ارزشـی اسـت که رعایت آن به دختر, پاکی و سلامتی می بخشد, او را همچون گوهری درون صدف از شر آفتها, وسوسه ها و آلودگیهامصون نگاه می دارد و به خدا نزدیک می گرداند .

فضیلت های ماه مبارک رمضان

| يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۲ ق.ظ | ۰ نظر

«رمضان» در لغت از «رمضاء» به معنای شدت حرارت گرفته شده و به معنای سوزانیدن می باشد.(1) چون در این ماه گناهان انسان بخشیده می شود، به این ماه مبارک رمضان گفته اند.

پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «انما سمی الرمضان لانه یرمض الذنوب؛(2) ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را می سوزاند.»

رمضان نام یکی از ماه های قمری و تنها ماه قمری است که نامش در قرآن آمده است و یکی از چهار ماهی است که خداوند متعال جنگ را در آن حرام کرده است.(مگر جنبه دفاع داشته باشد.)

رمضان مبارک

| يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۱ ق.ظ | ۰ نظر

 تفاوت میان کودتا و انقلاب؟

فرق انقلاب با کودتا این است که انقلاب ماهیت مردمی دارد ولی کودتا چنین نیست.
 در دومی ، یک اقلیت مسلح و مجهز به نیرو ، در مقابل اقلیت دیگری که حاکم بر اکثریت جامعه است ، قیام میکنند و وضع‏ موجود را در هم میریزد و خود جای گروه قبلی قرار میگیرد و این استقرار ارتباطی به صالح یا ناصالح بودن کودتاگران ندارد آنچه که اهمیت دارد اینست که در کودتا اکثریت مردم از حساب خارج هستند و در فعل و انفعالات نقشی ندارند.

فرق رای گیری با رفراندوم چیست؟

| يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۴ ق.ظ | ۰ نظر

فرق رای گیری با رفراندوم چیست؟

رای گیری به هر نوع مراجعه به آرای عمومی گفته می شود مانند انتخابات و...
اما رفراندوم نوع خاصی از رای گیری می باشد که در مسایل مهم از مردم نظر خواهی می شود. رفراندوم معمولا برای تایید نوع نظام و یا تایید قانون اساسی صورت می گیرد.
مثلا به رای گیری از مردم برای این که جمهوری اسلامی می خواهند یا نه رفراندم گفته می شود که در 12 فروردین 1358 صورت گرفت.
ما یک رفراندم دیگر هم برای تایید قانون اساسی داشتیم
.

روند انقلاب اسلامی

| يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۰۳ ق.ظ | ۰ نظر

آگاهی بخشی و اطلاع رسانی دقیق و گسترده از سوی امام(س) به مردم نسبت به حقی که حاکمیت پهلوی از آنهاتضییع کرده و جنایات و کشتاری که انجام می‏ دهد یکی از عواملی بود که روند روبه رشد انقلاب را سرعت بخشید.

از آنجا که بحث در خصوص انقلاب و تئوری‏ های مرتبط به آن بحثی مفصل و طولانی است باید گفت: انقلاب اسلامی ایران نیز از این امر مستثنی نبوده و در خصوص آن رویکردهای متفاوتی ارائه شده و هر محقق با توجهه به زاویه دید خویش از انقلاب تحلیلی ارائه داده است.


در خصوص ریشه‏ های انقلاب اسلامی ایران همان طور که گفته شد نظرها متفاوت است و هر کس رخدادی را سرآغاز انقلاب می داند به نحوی که عده ای، قیام 15خرداد را سرآغاز انقلاب می‏دانند، عده ‏ای کودتای 28 مرداد 32، بسیاری جنبش مشروطه وبعضی نیز تحولات دهه 50 را منشأ بروز انقلاب به شمار آورده‏ اند.

نتیجه گیری از قران کریم

| پنجشنبه, ۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۲۷ ب.ظ | ۰ نظر

از منظر قرآن کریم، یک سری قضایای شرطی به عنوان سنن الهی بر تاریخ حکومت دارد و تاریخ را قانون‌مند کرده است. این قضایای شرطی از طبیعت زندگی انسان و ارتباط او با جهان پیرامونش استخراج می‌شود. برای مثال، وجود ظلم و تجاوز هیأت حاکمه‌ی یک جامعه، سقوط آن را در پی خواهد داشت:

برای آشنایی با تاریخ صدر اسلام منابع مختلف و متنوعی در دسترس است که البته این تنوع منابع با تنوع روایت‌ها و آراء محدثین و راویان همراه بوده است و چه بسا برای تحلیل و تبیین یک واقعه در تاریخ صدر اسلام با پیچیدگی‌ها و حتی اختلاف عقیده‌هایی روبرو شویم که چهره‌ی حقیقت را در پرده ای از ابهام فرو برد؛ اما آنچا مسلم و مبرهن است و می‌توان برای تبیین واقعیت‌های تاریخی صدر اسلام از آنها بهره جست، قرآن کریم می‌باشد؛ اگرچه قرآن را نمی‌توان یک کتاب تاریخی تلقی کرد، اما گاهی در قران برای وضوح و مبرهن جلوه‌ دادن برخی مفاهیم تربیتی، برخی از حوادث تاریخی، مانند زندگی پیامبران و امت‌های پیشین و حوادث عصر پیام اسلام (ص) ذکر شده و اتفاقاً قرآن کریم در بیان این وقایع، شیوه‌ی تمثیلی خاص خود را آورده است و البته این خود حکایت از هدف خاص قرآن کریم در بیان این حوادث دارد. قرآن کریم اغلب با هدف تربیتی و ذکر معارف الهی به بیان حوادث و وقایع تاریخی می‌پردازد و این خود جای تأم و بررسی بیشتری را در یک پژوهش و تحقیق متقل می‌طلبد.

تولید نسل چهارم انقلاب

| پنجشنبه, ۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۲۴ ب.ظ | ۰ نظر

به تعبیر جان فوران، با جرح و تعدیلی که انقلاب ایران در نظریان انقلاب ایجاد کرد، موضوع نظریه‌های انقلاب در دهه 1980 به این صورت درآمد: «آیا انقلاب ایران را باید به عنوان یک مورد منحصر به فرد، خلاف سایر انقلاب‌ها مورد بررسی قرار داد  با این که علت انقلاب‌ها را باید در پرتو شواهد ایران مجدداً مورد مداقه قرار داد؟» جان فوران معتقد است که در دهه 1980، نسل چهارمی از نظریات انقلاب به وجود آمدند که از انقلاب‌های جهان سوم، به ویژه انقلاب ایران و انقلاب‌های آمریکای لاتین، الهام گرفته‌اند. از نظر وی نسل چهارم نظریات انقلاب، از سطح ساختار گرایی محض فراتر رفته و با توجه به عناصری همانند توسعه نامتوازن سرمایه‌داری، شرایط بسیج سیاسی، بحران‌های نوسازی، نقش دولت، نقش ایدئولوژی و شرایط بین المللی، در کنار ساختارهای اجتماعی، عوامل متعددی را برای تبیین چرایی انقلاب مطرح ساخته‌اند.

پس از وقوع انقلاب ایران و نیز انقلاب‌هایی که در آمریکای لاتین از اواخر دهه 1970 میلادی شکل گرفتند، شاهد ارائه برخی تحلیل‌های جدید در خصوص این انقلاب‌ها هستیم. ویژگی مشترک این تحلیل‌ها، ان است که بر ناکارآمدی نظریه‌های موجود انقلاب در حوزه علوم اجتماعی در تبیین انقلاب‌های جوامع جهان سم تاکید دارند.

نظریات مربوط به عوامل موجب انقلاب در نسل ها

| پنجشنبه, ۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۲۱ ب.ظ | ۰ نظر

تا کنون دسته‌بندی‌های گوناگونی از نظریات مربوط به انقلاب در این نسل‌ها ارائه شده است یکی از این دسته‌بندی‌ها را این گونه می‌توان بیان نمود:

الف) نظریاتی که بر عوامل اقتصادی و اجتماعی تاکید دارند: مانند: